ČlánekKaravanistický sraz

14. – 17. 9. 2023 44. Burčákový sraz

Foto

Tradiční burčákový sraz, pořádaný Caravan Clubem Strážnice, se  letos konal od čtvrtku 14. 9. do neděle 17. 9. 2023.

Zúčastnilo se jej 269 posádek z 33 klubů a spolků. Letos přijelo společně s rodiči také mnoho dětí. Z našeho CC Rožnov p. R. přijelo 16 posádek v počtu 34 osob. 29 posádek bylo pořadatelských. Podle počtu posádek přijeli účastníci klubů a sdružení v tomto pořadí Milujeme karavaning, Niewiadow N126 CZ/SK, CC Šumperk, Vinaři a řezníci Žešov, CC Olomouc, KK Hlučín, CC Plzeň, Caravan  24, Rančeři, Bandička Náměšť na Hané, CC Přerov, Šneci Prostějov, KKMC Turist Union Bratislava, Vataři, KK Praha, KK Piešťany, Přátelé z kempu, KK  Šternberk, KK Trenčín, CC Morava, Nizozemsko, SMK Mohelnice, MKK Pohodáři, CC Ostrava, AKK ČR, Komárovci, Karavanisti Slovenska, CC Hradec Králové, KHV Mladá Boleslav a také přijela jedna posádka z Polska.

Již tradičně pořadatelé nenechali nic náhodě a měli vše precizně připravené, včetně perfektního počasí. Tak jako každý rok nás vřele přivítal proslovem předseda klubu Strážnice Libor Hájek a nezapomněl přidat i organizační pokyny. Následoval společenský večer v hlavním stanu. Dobrou náladou nás tentokrát provázela skupina Tramontana.

Sobotním ránem tradičně zněly retro hity, které nás po probuzení nabádaly k ranní rozcvičce. Někteří členové našeho klubu se rádi připojují v nezapomenutelném dresu, z čehož máme velikou radost. Tak jsme mohli všichni bez ostychu protahovat svá pružná těla. Karnevalový průvod masek, tentokráte na téma Šmoulové, prošel také v sobotu dopoledne kempem. I zde se mohli všichni vyřádit. Děti mohly také stylově soutěžit a dostat tak odměnu. Pro dospělé se točilo pivo a udily se dobroty v udírně.

Největším lákadlem burčákového srazu, kromě pití lahodného moku, je soutěž ve vaření guláše. O ten nejlepší guláš bojovalo i letos mnoho týmů. Loni byl hodnotícím porotcem náš člen Standa Schreiber a letos se této náročné soutěže i se svým týmem přímo zúčastnil. Za sebe mohu říci, že porota měla opět těžkou práci. Po uvaření byly guláše tak jako každý rok k prodeji a ochutnávce ostatním. Porota se shodla, že nejlepší guláš, Pravý Záhorácký, uvařili Skaličané. Na druhém místě se umístil  Petr Paseka se skupinou Šťastné stáří. Třetí byly Holky z Plzně s Plzeňským guláškem. Cenu za „Nejlepší stánek“ si odnesla Bandička z Hané, která vařila Františkův guláš.

Současně s tímto karavanistický srazem ještě také probíhal ve Strážnickém skanzenu Podzim na dědině a také Vojenský den. Na malou chvíli jsme se byli podívat i tam. https://www.skanzenstraznice.cz/akce/  

Taneční večer při Oldies party nám umožnil DJ Pavel Adam. V neděli se někteří ještě rozjeli do místních lesů nebo na cyklostezky a jiní do svých domovů.  Víkend nám utekl až moc rychle. Poděkovat bych chtěla především pořádajícím členům z CC Strážnice za vynikající organizaci. Byl to opět příjemně strávený čas s přáteli karavanisty.

Mgr. Sabina Pernická

CC Rožnov p. R.

Akce CC Rožnov p. R.