Akce CC RožnovČlánekKaravanistický sraz

20. – 29. 2023 Podzimní setkání karavanistů v maďarských termálních lázních v Berekfürdö

Foto

Je tu podzim a s ním pro někoho zase konec karavanistické sezóny, na jejímž konci pořádám již tradičně setkání karavanistů v některých maďarských termálních lázních. Snažím se, ve spolupráci s kamarádem Kálmánem z Maďarska, najít místo, kde řada z vás ještě nebyla a poznali něco nového. Není to nic jednoduchého, protože podmínkou je zajímavá cena, u lázní musí být kemp a vzdálenost z Česka a Slovenska hraje také svou roli. Mohu vám říct, že za ta léta, co toto setkání organizuji, se vybírá stále hůře. Cenová jednání jsou stále obtížnější, protože na pravém břehu Dunaje obsazují kempy karavanisté z Rakouska a hodně začali navštěvovat maďarské termální lázně karavanisté z Polska. Letos jsme se po čtyřech letech vrátili do termálních lázní v Berekfürdö

Podle ohlasů přítomných, s kterými jsem na setkání mluvil, se většině líbilo. Kemp není rozdělen na jednotlivé kóje. Působil vzdušným dojmem a každý měl dostatek prostoru. Díky tomu docházelo k vzájemnému poznání s novými kamarády a kamarádkami a navazovala se nová přátelství. Ke koupání bylo k dispozici 5 venkovních bazénů a 3 bazény vnitřní. Někteří ani vodu ve všech bazénech nevyzkoušeli. Bazény byly otevřeny od 7 do 18 hodin a v pátek, sobotu a neděli do 20 hodin.

I když přes den panovalo krásné slunečné počasí (kromě pátku, kdy nám pršelo), tak večery byly již přeci chladné. Měli jsme k dispozici společenskou místnost, před kterou byla k dispozici 2 ohniště, kde jsme se jeden večer sešli u opékání špekáčků. Kdo si špekáčky nepřivezl z domu, mohl si je koupit v nedalekém COOPU.

Někteří účastníci, kterým nebylo koupání prioritou, si udělali výlet do Debrecenu nebo do Karcagu s návštěvou místního tržiště. Ti, co měli s sebou kola, využili nenáročný rovinatý terén k projížďkám po okolí.

Jsem rád, a za to děkuji těm, kteří se přihlásili a později se z různých důvodů nemohli zúčastnit, že mi to dali na vědomí. I taková maličkost pomáhá při dalším jednání s vedením kempů, když vidí, že lidé jsou ukáznění a zodpovědní.

Celkem se podzimního setkání zúčastnilo 46 posádek v počtu 95 osob. Největší zastoupení měl CC Olomouc s 8 posádkami, následoval Camping club Rožnov p. R. se 7 posádkami (2 nedojeli z důvodu nehod) a dále CC Strážnice 4 posádky, CC Šumperk 3 posádky, AČR, CC Pardubice a SMK Mohelnice po 2 posádkách, a po 1 posádce přijeli karavanisté z 1. CC Hradec Králové, CCC Banská Bystrica, CC Ostrava a z CC Přerov. Z Caravan 24 se zúčastnily 4 posádky a neorganizovaných přijelo 9 posádek. Celé setkání zastřešovala 1 posádka z Maďarska – manželé Miroslava a Kálmán Szekeres, za což jim patří velké poděkování.

Kemp i lázně byly perfektně připravené a po celou dobu našeho pobytu se nevyskytnul problém s elektřinou, teplou vodou nebo nepořádkem na sociálních zařízeních, která byla několikrát denně uklízena.

Již nyní plánuji, kam vás vezmu v roce 2024. Na Velikonoce v termínu 28. 3. – 7. 4. nejpravděpodobněji do Kiskőröse. V termínu 29. 8. – 1. 9. se koná 27. Dahlie Rallye v termálních lázních Kiskunmajsa. Pro zájemce bude připravena PRE a POST rallye v termínech 22. – 28. 8. a 2. – 8. 9. Kam vás pozvu na podzim 25. 10. – 3. 11.? To je ještě daleko. Pokud budete sledovat naše klubové webové stránky www.campingclubroznov.cz, vše se včas dovíte.

Pokud máte něco na srdci, např. co se vám nelíbilo, co do budoucna zlepšit, zajímavý tip na místo, můžete nám to napsat na e-mail: campingclubroznov@seznam.cz . Rádi se budeme vašimi podněty zabývat.

Zbyněk Vaňura

Listopad 2023

Jeden myslel na “20. – 29. 2023 Podzimní setkání karavanistů v maďarských termálních lázních v Berekfürdö

  • Dekujeme za starost o naše blaho Kalmanovi i tobě Zbynku moc jsme si to v takto pokročilem datu užili a těšime se na dalši setkani.

Komentáře nejsou povoleny.

Akce CC Rožnov p. R.