ČlánekKaravanistický sraz

1. -10. 4. 2023 Velikonoce v termálu Celldömölk

Foto

Většina z nás chce o Velikonocích trávit čas někde s přáteli a na místech, kde se nám líbí a můžeme si odpočinout od starostí všedních dní.

Letos se řada z nás, tj. 8 posádek, rozhodla trávit čas v termálních lázních JUFA VULKÁN Celldömölk v Maďarsku. Velikonoční sraz pořádal CC Šumperk, a protože víme z dřívějších akcí, že pan Jaroslav Mačát má vše pěkně připravené, zúčastnili jsme se taky. Na sraz dorazilo 7 posádek, 1 odjel dříve, zbylých 6 posádek trávilo letošní Velikonoce společně.

Počasí k nám nebylo přívětivé jako v minulých letech, ale ani to nás neodradilo, jen jsme přidali další vrstvu oblečení.  A více se posilnili, ve snaze vzdorovat matce přírodě.  Strávili jsme pár pěkných dnů s příjemnými lidmi v krásném prostředí a parádně se prohřáli v minerální vodě. Večery jsme prožili společně, namačkáni v kuchyňce, a o to to bylo vřelejší. Chci touto cestou poděkovat našim přátelům z CC Šumperk za výborný kotlíkový guláš, na který nás pozvali.

Kromě odpočinku, který byl naší hlavní náplní, jsme navštívili město Celldömölk, historické parní lokomotivy, místní obchody a tržnice. Na jedné z tržnic jsme si připadali, jako bychom se vrátili, řádově o desítky let zpátky.

Od letošního roku provozuje termály a camp jiný majitel a nebyl ještě v obraze, co kde v campu mají.

Ale ani to nám nevadilo a užili jsme si i přes nepřízeň počasí, pár pěkných dnů s příjemnými lidmi a odpočinuli si a těšíme se na další setkání na jiných zajímavých místech.

Důležité je i to, že jsme se po skončení akce všichni v pořádku vrátili do svých domovů, živí a odpočatí. Jak říkal Zdeněk Vaňura starší: „Přeju Vám široké cesty a gumové patníky!“

Napsal Tonda Hadač

Duben 2023

Akce CC Rožnov p. R.