Akce CC RožnovČlánek

4. – 9. 7. 2023 Koupání na Slovensku bez kempu

Fotografie si můžete prohlédnout ZDE

Ve dnech 4. 7. až 9. 7. se uskutečnil náš zájezd po Slovenských termálních lázních a přírodním koupališti, bez kempů. Vyrazili jsme v počtu dvou posádek, Vaňurovi a Perničtí. 

Nejprve jsme navštívili termální koupaliště v Tvrdošovcích http://www.kupalisko-tvrdosovce.sk/index.php. Zde jsme spali na parkovišti před areálem, velké rozlehlé místo, kde jsme nebyli rušeni, bazény nedaleko. V areálu dostanete náramek, takže se dá po domluvě dojít si na oběd do karavanu apod. Cena pro dospělého na celý den je 5 euro, dítě do 15 let 3 eura. Zdarma v ceně jsou lehátka. V komplexu se nachází jeden velký termální bazén a jeden malý dětský. Jsou zde sprchy, bufet, také vířivka, ovšem ta za poplatek.

Ráno jsme Tvrdošovce opustili a jeli do Nových Zámků  https://www.strand.sk/, kde je také termální bazén. Přivítalo nás obří velké parkoviště, které je bez poplatku. Plocha je travnatá a místy je povrch kryt stromy. Tento areál je luxusnější a cena tomu také odpovídá. Levněji je koupit si lístek v automatu před pokladnami, platba je možná pouze kartou. Slevy ale automat neakceptuje, proto seniorské a studentské slevy je nutné řešit u pokladny. Zde jsme byli mile překvapeni bazény i okolím. Na své si zde přijdou jak děti, tak i dospělí. Mají tady spoustu bufetů, minigolf, šatny, sprchy a jiné.

Posledním místem k přenocování nám organizátor Zbyněk vybral štěrkoviště Tonu v Šuranech https://www.kupaliska.sk/k/prirodne-kup … na-surany/. Voda zde byla krásně čistá, a přijatelně teplá. Parkování bylo předem domluveno s majitelem telefonicky. Bufet byl nedaleko, měli výborné pivo. O víkendu je zde ovšem mnoho lidí.

Děkujeme Zbyňkovi, který si terén vždy omrkl předem na kole. Takže my už jeli na domluvené místo „na jistotu“. Počasí bylo také dobré a pršelo jen v noci.

Těšíme se na další takový zájezd.

Dušan a Sabina Perničtí

Červenec 2023

Akce CC Rožnov p. R.